Naše aktivity 2018/2019

Október

17.10.2018 - nás navštívilo putovné bábkové divadielko s rozprávkou ,,Ferdo Mravec"

22.10.2018 - návšteva  pedagogických pracovníkov  z pražských MŠ   v rámci medzinárodného projektu INKLUZE A MULTIKULTÚRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, vyhláseným hl. m. Praha s finančnou podporou Európskej únie.

November

12.11.2018 -  návšteva  pedagogických pracovníkov  z  pražských MŠ   v rámci medzinárodného projektu INKLUZE A MULTIKULTÚRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, vyhláseným hl. m. Praha s finančnou podporou Európskej únie.

December 

Mikuláš

Tak ako každý rok sa deti pripravovali na príchod Mikuláša a jeho pomocníkov. Deti sa s radosťou učili mikulášske pesničky a básničky,  aby sa mu mohli pochváliť . Mikuláš deťom doniesol balíčky plné sladkostí a ovocia. Starosta mestkej časti Luník IX tiež  nezabudol na deti z materskej školy  a poslal im mikulášske balíčky.

Vianočná besiedka

20.12 2018 sa v našej materskej školy konala tradičná vianočná besiedka za účasti rodičov i ostatných obyvateľov sídliska . Deti sa na ňu pripravovali už celý mesiac , usilovne nacvičovali piesničky , básničky a tančeky.  Pripravovali a ozdobovali vlastnoručnými výrobkami vianočný stromček , vyrábali darčeky pre rodičov.  Každá trieda sa prezentovala vlastným vystúpením.

Marec

Nášteva z Bruselu

Dňa 1.3.2019 nás navštívila  delegácia z Bruselu, vedená eurokomisárkou pre spravodlivosť pani Věrou Jourovou.                                                                                                                            Spoločne so zástupcami  Magistrátu  mesta Košice si prezreli priestory školy, kde ju deti privítali krátkym kultúrnym programom. Na pamiatku deti darovali vlastnoručne maľovaný obrázok. 

 

Bábkové divadlo   

22.3.2019 nás navštívilo bábkové divadlo zahrali deťom rozprávku ,,O krtkovi ktorý si našiel nových kamarátov." Deti hercov odmenili veľkým potleskom a na záver im zaspievali veselú pesničku.

Máj 

Výchovný koncert         

10.5.2019 sa uskutočnil výchovný kocert ,, Uja Jana " v priestoroch našej materskej školy s malými hlavne dychovými hudobnými nástrojmi a s krásnou rozprávkou, spevom a spoločným tancom.

 

15.5.2019 sa v našej materskej škole prezentoval známy hudobný folklórista Stanislav Gaľa a predstavil nám nespočetné množstvo ľudových hudobných nástrojov, na ktoré nám aj zahral a zaspieval. Deti mali príležitosť si na tieto nástroje zahrať.

Jún   

Návšteva kníhkupectva

13.6.2019 - pri návšteve kníhkupectva Panta Rhei si deti,ktoré od septembra nastúpia do 1. ročníka ZŠ, kúpili svoju prvú rozprávkovú knižku.

 

Pri príležitostí MDD   -   týždeň detských radostí tím učiteliek pripravil našim deťom tieto akcie

 - 4.6.2019  deti  sa zúčastnili predstavenia v bábkovom divadle s názvom Podmorský svet.

 - 5.6.2019 deti absolvovali celoškolskú akciu hľadanie pokladu, kde si deti hravou formou preverili dosiahnuté vedomosti rôznymi hlavolamami, rébusmi...

 - 6.6.2019 na rôzných športových stanovištiach si deti preverili fyzickú zdatnosť.

 - 7.6.2019 sa realizovala sútaž ,,Talent show ", v ktorej deti vystupovali v skupinkách aj sólovo, piesňou tancom a hudobno - pohybovými hrami.

 - 20.6.2019 deti strávili veselé a príjemné dopoludnie v športovom zábavnom centre ,,Fun Parku" v Košiciach 

 - 24.6.2019  krásny slnečný deň si deti užili v ZOO - Kavečany, kde sa oboznámili s tunajšími a cudzokrajnými živočíchmi. Objavovali tajuplný svet pravekých zvierat v Dinoparku, kde si získané poznatky upevnili krátkym 3D filmom, pričom si vyskúšali pozorovať obrazovku cez 3D okuliare.

 - 27.6.2019 slávnostná rozlúčka s predškolákmi sa konala prezentáciou po sídlisku vlastnoručne vyrobenými tablami za účasti pani učiteliek.     

- V areáli na školskom dvore vystúpila skupina Davles s rómskymi piesňami do ktorých sa zapojili s nadšením aj deti spevom a tancom.