Naše aktivity 2021/2022

DEŇ DETÍ

PLANETÁRIUM - 31.5.2022

 

DETIČKOVO - 30.5.2022

Oslavy Medzinárondého dňa detí odštartovali v našej materskej škole už v pondelok, 30.mája 2022, kedy k nám zavítalo OZ Davles .

 

 

MEDZINÁRODNÝ DEŇ RÓMOV - 8.4.2022

Oslávila naša materská škola kultúrnym vystúpením a rôznymi súťažami.

Deti obdaril sladkosťami p. Horváth Tibor spolu s dobrovoľníčkami z mestskej časti a program hudobne doprovádzali  žiaci zo Súkromného hudobného a dramatického konzervátoria v Košiciach a naša  pani učiteľka Evička B.

VÝTVARNÁ  SÚŤAŽ  - 1.miesto

Predškolák  z  3. triedy, Alojz Hováth  získal  1. miesto  vo výtvarnej súťaži  Cena Vojtecha Lofflera 2021  v kategórii predškolský vek,   ktorú  zorganizivala MČ  Košice - Staré mesto.  Práca  bude súčasťou výstavy v Múzeu Vojtecha Loofflera na Alžbetinej ulici č. 20 v mesiaci apríl. 

 

KARNEVAL  

Dňa 1. marca 2022  sa v materskej škole ozývala hudba a šťastný smiech detí. Konečne nastal deň dlho očakávaného karnevalu. Deti sa v maskách hrali, tancovali a zabávali, mali pripravenú karnevalovú hostinu.

MIKULÁŠ V MŠ

Ďakujeme pani Mgr. Zlatici Hejlovej z  Charity Shop Košice a všetkým dobrým ľuďom , ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli na Mikulášske balíčky  pre naše deti.

 

VÝSTAVA

V  spolupráci Knižnicou pre mládež mesta Košice - Nezabúdka  bude prebiehať  výstava výtvarných prác  detí našej materskej školy  "Tak to vnímam ja" , na  ktorú   Vás  srdečne  pozývame.

Výstava  sa uskutoční v priestoroch knižnice  a bude trvať  od 1.12.2021 do 31.1.2022.

 

VÝTVARNÁ  SÚŤAŽ  - 1.miesto

Predškoláčka  z 3. triedy, Miška Horváthová,  získala  1. miesto vo výtvarnej súťaži Najkrajší sen, ktorú organizuje Centrum voľného času - Elokované pracovisko Popradská 86 v Košiciach.


 

DEŇ  ZDRAVEJ  VÝŽIVY - 19.10.2021

Dňa  19. októbra  sa v našej materskej škole konal „Deň zdravej výživy“ pri príležitosti Svetového dňa výživy.

Spolu s deťmi sme zrealizovali niekoľko zaujímavých aktivít. Prostredníctvom potravinovej pyramídy sme si povedali, čo všetko by sme mali jesť, ako často a prečo, aby sme boli zdraví. Učiteľky pripravili pre deti ochutnávku zdravých jedál a koláčikov, na ktorých si deti s chuťou zamaškrtili.

 

 

 

 

VARENIE  SIRUPU - 7.10.2021

S prichádzajúcou jeseňou si deti štvrtej triedy uvarili z plodov jesene bazový sirup.